Direct een
afspraak maken
Blessurepreventie


Blessurepreventie

Sport, bewegen en gezondheid zijn hot in Nederland. Denk maar eens aan al die reclames van bekende sportkleding, sportmerken, voedingsartikelen en ga zo maar door. In Nederland sport meer dan de helft van de inwoners minimaal 1x per week. Hardlopen, fitness en voetbal zijn enorm populair. Het is dus ook niet vreemd dat er in deze sporttakken veel blessures ontstaan. De aandacht voor sportblessure preventie is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

Uit het Letsel informatie systeem van VeiligheidNL in 2017 kwam naar voren dat meer dan de helft van de sporters geblesseerd raakte aan het been. Letsel aan knie en enkel wat erg veel voorkomend. Een verstuiking, verdraaiing of bandletsel aan de knie kwam vaak voor evenals als spier of peesletsel aan het been.

Wilt u het risico op een blessure voor uzelf, uw team of uw vereniging beperken. Neem dan contact op met Sport+ Revalidatie de Wedert en informeer naar de mogelijkheden.

Bron: Letsel Informatie Systeem (LIS) 2017, VeiligheidNL

Loopscholing - training

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert biedt individuele loop analyses met advisering over uw looptechniek en loopbelasting. Zo wordt er o.a. gekeken naar individuele belasting- belastbaarheid, trainingsintensiteit, schoeisel, looppatroon en (over)pronatie van de voet.

Specifieke looptechnieken komen aan bod welke direct toepasbaar zijn in de praktijk. Indien er sprake is van onderliggende blessures kan er meteen geschakeld worden gezien de multidisciplinaire setting. Dit allen met als doel om verdere blessures in de toekomst te voorkomen.


Teambegeleiding

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert begeleidt naast individuele sporters ook teams en sportverenigingen. Onder deze teambegeleiding vallen sportmedische begeleiding, blessurebehandeling, blessurepreventie en prestatiebevordering op basis van de fysieke ontwikkeling van sporters. We brengen bijvoorbeeld fysieke vaardigheden in kaart, bepalen de groeicurve, meten de lichaamssamenstelling en voeren fysieke testen en metingen voor teams uit. Is uw vereniging op zoek naar sportmedische ondersteuning? Neem dan contact op met Peter Dommels of Nancy Koolen en we kijken graag wat we voor uw vereniging kunnen betekenen!

 


Voetbalvereniging

RKVV Bergeijk

 

VV BES

 

RKVV Dommelen

 

VV Terlo

 

VV de Valk

Hockeyvereniging

HOD

Turnvereniging

Tonido

Tennisclub

TOS Bergeijk

 

LTV Dommelen

Atletiek

AVV

Zwemvereniging

Tempo

   

Overige potentiële partners

Sv Valkenswaard

De watervrienden

Rugby the Vets

SV DOSL

Wandelvereniging voetje voor voetje

TC Leende

TC Valkenswaard

VHC handbal

Golfclub the Woody

HV Bergeijk

Boksschool Out of the Boks

ZSC

Budosport van Geel

RKVV Riethoven

 

Direct een afspraak maken