Klachten

Sportrevalidatie na acute en chronische blessures

Uit recente onderzoeken blijkt dat sport en bewegen de gezondheid verbeteren. Sport en bewegen kunnen leiden tot meer gezondheid, maar gezondheid is ook een basis om te kunnen bewegen. Achterblijvende gezondheid of fysieke kwetsuren kunnen invloed hebben op sportieve prestaties en zijn voor de sporter vaak eerder en langer merkbaar bij het beoefenen van zijn sport.  

 

Hoe ontstaan sportblessures?

Sport en bewegen kunnen samengaan met risico’s en leiden soms tot blessures of aandoeningen. Er zijn twee soorten blessures:

-de acute blessure

-de chronische blessure

Een acute blessure ontstaat vaak bij een plotselinge snelle beweging die het lichaam niet kan verwerken. Hierdoor kunnen banden, spieren en botten beschadigen en in het ergste geval scheuren of breken.

Een chronische blessure ontstaat door langdurige overbelasting van pees, spier of bot. Het lichaam heeft niet voldoende rust gekregen om de schade tijdig te herstellen. Het aangedane weefsel wordt daardoor steeds slechter en kan de belasting steeds minder goed verwerken.

 

Sportblessures behandelen

Het team van topspecialisten van Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert staat voor u klaar. Samen met u werken wij aan optimaal herstel, zodat u het sporten zo snel mogelijk kunt hervatten.  

Klachten