Direct een
afspraak maken
Rug- en nekklachten

Rugpijn en rugklachten

90% van de mensen heeft er wel eens last van: rugpijn. Ook bij sporters is het een veel voorkomende klacht. Rugpijn is er in alle soorten en maten. Het kan er opeens inschieten of altijd sluimerend aanwezig zijn. De meeste mensen hebben last van aspecifieke rugklachten. Deze hebben geen specifieke oorzaak, maar ontstaan meestal door overbelasting in houding of beweging. Welke vorm van rugpijn u ook heeft: het is belangrijk om de klachten zo snel en effectief mogelijk aan te pakken.

Nekklachten

Ook nekklachten zien we regelmatig bij sporters. Deze klachten vragen om een specifieke aandacht.

Zowel bij rug als nekklachten werken we onder andere met het innovatieve Zorgplan Rugpijn en Nekpijn van FysioTopics Nederland, waar onze praktijk bij is aangesloten. Dit zorgplan is erop gericht om rugpijn weg te nemen en te voorkomen dat u er weer last van krijgt. Het programma is ontwikkeld door professionals op het gebied van rugproblemen. We maken een behandelplan op maat, want geen mens/sporter of pijn is hetzelfde. Samen met uw therapeut werkt u aan het zo snel mogelijk pijnvrij worden. Er bestaat een intensieve samenwerking met de collega’s van het Nekcentrum.

Klachten in benen en armen vanuit de rug of nek

Klachten in de benen en armen kunnen hun oorsprong hebben in de rug of nek. Zo is er vaak een relatie met rugklachten bij klachten aan de achillespees of een zweepslag in de kuit. Een tennisarm of schouderklacht hebben regelmatig een oorsprong in de nek.

Het stellen van een juiste diagnose en gericht behandelplan is essentieel. Het deskundige en ervaren team van Expertisecentrum Sport+Revalidatie staat voor u klaar.


Direct een afspraak maken