Direct een
afspraak maken

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert biedt optimale en innovatieve sport- en beweegzorg, vanuit een passie voor sport en gezondheid. We zijn er voor topsporters én breedtesporters.

Onze krachtige pijlers

  • Sport+Revalidatie 3.0
  • Gecertificeerd spier-peescentrum
  • Sport- en performance testen
  • Mono-/multidisciplinaire aanpak

Sport+Revalidatie 3.0

Revalidatie bij een (sport)blessure vraagt om een specialistische aanpak. Sport + Revalidatie heeft alles in huis voor een optimale sportrevalidatie.

Een team van professionals onder een dak, een schitterende zaal die beweging en sport "ademt" en alle faciliteiten als echo, epte, shockwave, flywheeltraining, etc.

Het Athletic Skills Model (ASM) staat centraal binnen de visie en revalidatie. Het is gericht op de brede ontwikkeling van fysieke vaardigheden door impliciet leren. Het ASM gaat uit van drie basiselementen: Basic Movement Skills (BMS), Coördinatieve Abilities (CA) en Conditions of Movement (COM). De COM zijn Agility, Stability, Flexibility, Power (speed & strength) en Endurance.

De tien basic movement skills (BMS) kunnen eindeloos gevarieerd en samengevoegd worden met de CA en COM om gedifferentieerde programma's aan te bieden.

Kortom "het centrum voor alle sport gerelateerde klachten".


Gecertificeerd Spier-peescentrum

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert is een officieel gecertificeerd spier-peesspecialist. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten voor een gerichte diagnose en behandeling van spier-peesklachten geborgd zijn door echte specialisten. 

Ervaren echografisten - behandeling met shockwave / EPTE - training met behulp van effectieve flywheel Kinetic Box

 


Sport- en performancetesten

Middels sporttesten brengen we, voor zowel sporters als niet-sporters, gezondheid en fysieke fitheid in kaart. Zeker bij serieus belasten van het lichaam is het wenselijk uw gesteldheid in beeld te hebben en kunnen wij u een passend beweeg/sport/voedingsadvies geven. Expertisecentrum Sport+Revalidatie De Wedert biedt 3 verschillende sport- testen aan.

Een sporttest kan wenselijk zijn indien je:

  • klachten ervaart aan spieren, gewrichten en/of belemmering tijdens het sporten.
  • een traag herstel ervaart na het sporten.
  • (over)vermoeidheid ervaart.
  • beperkingen ervaart in je prestatievermogen.
  • sporten weer wilt oppakken en/of sportprestaties verbeteren.
  • wilt weten hoe je er fysiek voor staat met oog op het nieuwe seizoen.

Multidisciplinaire begeleiding        

Verschil tussen laag-, midden- en hoogcomplexe zorg

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert maakt bij elke cliënt onderscheid in laag,- midden- en hoogcomplexe zorg. Een juiste inventarisatie (triage) bij binnenkomst zorgt dat we de juiste, meest effectieve interventies en behandelaars inzetten. Midden en hoogcomplexe zorg is meervoudige ernstige problematiek, waarbij meerdere behandelaars nodig zijn en intensieve afstemming over zorg noodzakelijk is. We stellen een gezamenlijk multidisciplinair zorgplan op, waarin ook de huisarts en specialist een rol spelen, net als de sportfysiotherapeut, sportdiëtetiek of personal coach.


Onze werkwijze

We kijken niet alleen naar uw blessure, maar kijken ook naar u als persoon. We achterhalen de oorzaken van uw klacht en maken vervolgens een behandelplan op maat. Afhankelijk van de complexiteit bestaat uw behandelteam uit een of meerdere disciplines. U heeft zelf de regie over uw herstel en samen zorgen we dat u het beste uit uzelf naar boven haalt.

Samenwerking, vertrouwen, professionaliteit, enthousiasme en hoogwaardige zorg op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken: daar draait het bij Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert om.


Direct een afspraak maken